Društvo kaktusara Srbije
 

N o v o s t i


 
Početna
 
Prijem
Najave
Reportaže
Kolekcije
Zanimljivosti
 
Sukulentna flora Srbije
 
Dostupna
A r h i v a
1994-2011
 
U Beogradu, 24. decembra 1994. godine formirano je Društvo kaktusara Jugoslavije, kasnije preimenovano u Društvo kaktusara Srbije.
 
       Tog dana bješe njih tridesetdvoje koji činiše Osnivačku skupštinu i staviše svoje "Potpise za istoriju" i koji nas obavezaše da promovišemo njihovu i svoju zaljubljenost u kaktuse i ostale sočnice svugdje gdje smo prisutni i da čuvamo ovo naše Društvo kao oazu ljepote i mira, pogotovo i zato što je stvoreno u vrlo neprijatnom vremenu za prostor na kom je stvoreno! Održavajmo kontinuitet prkosa raznim nedaćama i svemu lošem što nas snalazi, a jedino čime možemo, to je ovom našom ljepotom! Dajmo mogućnost i priliku ljepoti da učini nešto protiv suludosti vremena u kojem živimo!

1994. - 2014. --- 20. rođendan Društva!

Da živi još puno godina! Da bude otporno i postojano! Da opstaje u svim uslovima! Da se stalno podmlađuje! Da se množe kolekcije!

Kako postati član Društva?
------------------------------
          Mi znamo koliko nam zadovoljstvo pričinjava ovaj naš hobi, znamo da nam je u druženju to zadovoljstvo dodatno prijatno pa pozivamo sve, koji bi da osjete i dožive isto, da nam se pridruže u Društvo. Obraćanjem na jednu od adresa u "Kontakti" sa početne stranice moguće je dobiti konkretne upute o pristupanju u našu oazu. Dobrodošli!